Plaže

 

Plaža ZATON kraj OTOKA VIRA

Pješčana , djelomično šljunčana , popločana , duga oko 1,5 kilometar, plitko more idealno za djecu , poseban prilaz moru za invalide , međunarodno priznanje za plažu PLAVA ZASTAVA , mogućnost najma ležaljki i suncobrana , tuševi , kabine za presvlačenje , tobogan, aquagan, iceberg, jumping centar  , odbojka na pijesku, vodeni sportovi i rekreacija , beach i snack barovi . Dobra poveznica biciklističke i pješačke staze  ZATON- NIN -PRIVLAKA – VIR

20131103_150427

Plaže VIR

Malo je mjesta na Jadranu koja se kao VIR mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama u svojoj najbližoj okolici. Krenuli iz VIRA na sjever ili jug, na istok ili zapad, doći ćete na jednu od tih jedinstveno lijepih plaža koje će vam pružiti potpuni užitak. Plaže su vrlo prostrane, pješčane i šljunčane, s čistim morem te odličnim pristupom i ulazom u more pa su stoga osobito pogodne za obitelji s djecom. Udaljene su od VIRA od 1 do 3 km tvoreći oko nje svojevrsni prsten. Do svih se plaža, može doći automobilom i sve imaju uređena parkirališta.

CASKA
Nalazi se istočno od Novalje, na mjestu nekadašnjeg rimskog grada koji je, prema legendi, stradao i potonuo u potresu u IV. stoljeću, a čiji se ostaci mogu naći u neposrednoj blizini plaže te na morskom dnu. Pristup moru je mahom pješćan. Morsko se dno vrlo strmo spušta što plažu čini izrazito dubokom. Na plaži postoji ugostiteljska ponuda te nešto rekreativnih sadržaja.

Caska 1
Caska 2
Caska 3

ZRĆE
Plaža Zrće nalazi se jugoistočno od Novalje i posebna je priča. Ona je najljepša i najatraktivnija novaljska plaža. Njezin obalni dio prostrana je šljunčana površina na koju u špici sezone može stati više tisuća kupača. Ulaz u more je šljunčan, a zbog strmog spuštanja morskog dna plaža je izrazito duboka. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji te kvalitetna ugostiteljska ponuda, a nekoliko atraktivno uređenih objekata pruža mogućnost zabave tijekom cijele noći. U akciji Hrvatske turističke zajednice i medija “Plavi cvijet”, plaža Zrće proglašena je najljepšom i najuređenijom plažom na Jadranu za 2002. godinu. Svojim izuzetnim prirodnim osobinama, opremljenošću i sadržajima, plaža Zrće udovoljava strogim kriterijima Europske zaklade za obrazovanje i odgoj za okoliš pa od ljeta 2003. godine ima Plavu zastavu. Plaža je od Novalje udaljena oko 2 km, raspolaže s velikim uređenim parkiralištem, a tijekom srpnja i kolovoza s Novaljom je povezana i javnim gradskim prijevozom.

Zrće 1
Zrće 2
Zrće 3

ZATON
Plaža ZATON, s istoimenim kampom, nalazi se južno od OTOKA VIRA, u širokoj uvali otvorenoj prema pučini. Duga je oko 1,5 km, a nakon kratkog šljunčanog ulaza u more, dolazi se na pjeskovito dno. Uz plažu se nalazi jedan od najvećih i prirodno najljepših kampova na Jadranu, s tekstilnim i FKK dijelom, ugostiteljskom, zabavnom i sportsko-rekreativnom ponudom, raznim radionicama, dječjim igralištima itd. Čitavo je područje pokriveno šumom (bor, hrast crnika), što lokalitetu daje posebnu draž. Od ljeta 2004. godine plaža ima Plavu zastavu.

Straško 1
Straško 2
Straško 3

PLANJKA – TRINĆEL
Plaža se nalazi sjeverno od Novalje, uz jugoistočnu obalu uvale Stare Novalje. Prekrivena je finim pijeskom, topla je i plitka i odlično uređena. Raspolaže s ugostiteljskom ponudom te raznim rekreacijskim sadržajima. Zbog odlične uređenosti i uvjeta koje ima, plaža od ljeta 2004. nosi Plavu zastavu. U akcijama Hrvatske turističke zajednice te Hrvatske gospodarske komore i medija “Plavi cvijet” i “Turistički cvijet”, plaža je 2006. godine osvojila 2 nagrade – za najljepšu te za najuređeniju plažu na Jadranu.

Planjka - Trinćel 1
Planjka - Trinćel 2
Planjka - Trinćel 3

LOKUNJE
To je novaljska gradska plaža, smještena uz južni rub novaljske uvale. Šljunčana je, plitka i topla, sa zelenim pojasom koji je čini ugodnom za odmor i osvježenje u vrućim ljetnim danima.

Lokunje 1
Lokunje 2

BABE
Plaža leži u plitkoj uvali zapadno od Novalje. Ovo je najplića i najtoplija među novaljskim plažama, s finim pijeskom te uskim obalnim pojasom. Plaža posjeduje parkiralište i tri ugostiteljska objekta.

Babe 1
Babe 2

Comments are closed.